Bak de voorgekookte aardappeltjes in 4 eetlepels olie gedurende 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
Voeg de fijngesneden peterselie en de citroenschilreepjes toe aan de aardappeltjes en meng goed.
Kook de spitskool in 5 minuten beetgaar in licht gezouten water.
Giet af en zet apart.
Breng een pan met water en zout aan de kook, voeg 6 eetlepels witte wijnazijn toe en laat de rogvleugels hierin gedurende 10 minuten tegen de kook aan garen.
Laat de rogvleugels uitlekken en verdeel de geraspte Emmentaler erover.
Smelt de boter in een pan en laat deze bruinen zonder te verbranden.
Schenk de beurre noir over de rogvleugels.
Serveer de rog met de spitskool en de gebakken aardappeltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Chablis past uitstekend bij de delicate smaak van de rog en de rijke beurre noir.