Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rolletjes met koffie crème
Porties:
25
Stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
houten lepel
mixer
Oven
plasticfolie
Zeef
Ingrediënten
▢
60
gr
boter
▢
2
el
ahornsiroop
▢
60
gr
bruine suiker
▢
30
gr
bloem
▢
1½
tl
gemberpoeder
▢
75
gr
pure chocola
▢
Koffiecrème:
▢
1,8
dl
room
▢
1
el
poedersuiker
▢
1
tl
oploskoffie
▢
1
el
Tia Maria
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160ºC).
Leg bakpapier op de bakplaat.
Meng boter, ahornsiroop en suiker in een pan.
Roer dit op laag vuur tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost.
Neem de pan van het vuur.
Voeg gezeefde bloem en gemberpoeder toe.
Roer alles kort met een houten lepel door.
Schep 1 afgestreken theelepel van het mengsel op de bakplaat zo'n 12 cm uit elkaar (maak 3-4 koekjes tegelijk).
Maak van het mengsel rondjes van 8 cm.
Bak ze in 6 minuten lichtbruin.
Laat ze 30 seconden liggen, neem ze van de plaat en wikkel ze, terwijl ze nog warm zijn, om de steel van een pollepel.
Zijn ze tijdens het verwerken hard geworden, zet ze dan nog weer even in de oven om zacht te worden.
Meng de ingrediënten voor de koffiecrème in een kom en roer alles goed door elkaar.
Dek de kom met plasticfolie af en zet hem 1 uur in de koelkast. Klop het mengsel met de mixer
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Koek