Meng de gist met 1 theelepel suiker, 2 eetlepels bloem en 4 eetlepels lauwwarm water.
Laat dit afgedekt 10 minuten staan op een warme plek.
Roer in een grote kom de resterende bloem, suiker, zout, eieren en eidooiers tot een dik beslag.
Voeg het gistmengsel toe en roer ongeveer 5 minuten stevig door.
Voeg kwark, rum, anijs en citroenschil toe.
Leg de boter in stukken op het deeg.
Laat het deeg 1 uur afgedekt rijzen tot het in volume is verdubbeld.
Roer met een garde de boter door het deeg tot een glad geheel.
Voeg de stukjes witte chocolade toe.
Bestuif de bakvorm met bloem en giet het deeg erin.
Laat opnieuw 1 uur rijzen onder een doek.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak het brood 15 minuten op 200 °C, verlaag daarna de temperatuur naar 175 °C en bak nog 1 uur.
Laat het brood afkoelen op een rooster en bestuif met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer in puntige plakken met roomboter of zelfgemaakte honingboter voor extra luxe bij de paasbrunch.Wijnadvies:Een glas Moscato d’Asti of een zachte dessertwijn past perfect bij dit lichtzoete brood met anijs.