Meng het gehakt met de eieren, verkruimelde beschuiten, zout, peper en nootmuskaat.
Vorm van het gehakt een ovale bal (hazenrug-vorm).
Wentel de gehaktbal door de bloem.
Snijd het spek in reepjes en lardeer de bovenzijde van de gehaktbal.
Braad de gehaktbal in de boter in de koekenpan langzaam gaar en bruin.
Haal het gehaktbrood uit de pan en houd warm.
Maak de jus af met karnemelk: voeg de karnemelk al roerend in kleine scheutjes toe aan de hete boter.
Bind de saus indien nodig met een beetje aangelengde bloem.
Snijd het gehaktbrood in dikke plakken.
Bedek de plakken met een deel van de karnemelksaus.
Serveer de rest van de saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met gekookte aardappelen, rode kool of spruitjes. Lekker met gekookte aardappelen en rode bietjes.Wijnadvies:Een stevige, rode wijn zoals een Pinot Noir of een Beaujolais.