Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romig Roerei met Truffelaroma
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Kleine koekenpan met antiaanbaklaag
kom
Ingrediënten
▢
100
g
kastanjechampignons
▢
4
eieren
losgeklopt
▢
2
eetlepels
olijfolie extra vierge met truffelaroma
witte truffel
▢
Enkele
sprietjes bieslook
▢
Geroosterd brood
om erbij te serveren
▢
1
eetlepel
boter
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Veeg de champignons schoon met een stuk keukenpapier en snijd ze in stukjes.
Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak de stukjes champignon al omscheppend gedurende 3 minuten.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verdeel de champignons over vier eierdopjes.
Klop in een kom de eieren los.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verhit de rest van de boter in de pan en giet de losgeklopte eieren erin.
Laat de eieren al roerend op een laag vuur stollen.
Bak het ei niet te lang, zodat het roerei smeuïg blijft.
Schep het roerei op de champignons in de dopjes.
Druppel een beetje olijfolie met truffelaroma over elk dopje en garneer met enkele sprietjes bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit romige roerei met truffelaroma past goed bij een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een mousserende wijn zoals een Prosecco.
Voedingswaarden
Calories:
190
kcal
|
koolhydraten:
1
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
0.2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Ei
/
Lunch
/
Ontbijt
Land van herkomst
Europa
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij
/
Vegetarisch