Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romig vispotje met broccoli uit de oven
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote kom
Koekenpan
ondiepe ovenschaal.
Oven
Ingrediënten
▢
500
gram
broccoli
▢
zout
▢
peper
versgemalen
▢
1
grote
rode ui
▢
1
gele paprika
▢
25
gram
boter
▢
1
citroen
▢
300
gram
kabeljauwfilet
▢
300
gram
zalmfilet
▢
100
gram
MonChou
▢
1
deciliter
slagroom
▢
0.5
eetlepel
tijmblaadjes
verse
▢
nootmuskaat
▢
100
gram
gekookte mosselen
▢
100
gram
Hollandse garnalen
Instructies
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de broccoliroosjes van de stronk en blancheer ze in ruim kokend water met zout in ca. 3 minuten beetgaar.
Laat de broccoli uitlekken in een vergiet.
Snijd de ui in dunne partjes en de paprika in stukken.
Smelt de boter in een pan en fruit de ui en paprika ca. 5 minuten op laag vuur.
Was de citroen en rasp de schil.
Pers hem daarna uit.
Snijd de kabeljauw en de zalmfilet in stukken van ca. 3 x 3 cm en besprenkel ze met het citroensap.
Roer in een grote kom de MonChou met de slagroom, tijm, zout, peper, de citroenrasp en een snuf nootmuskaat door elkaar.
Schep de broccoli, kabeljauw, zalm, mosselen, garnalen en het ui-paprikamengsel erdoor en vul hiermee een ondiepe ovenschaal.
Afwerking:
Strooi de geraspte kaas erover en bak de visschotel in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelpuree en een salade van wortel en kervel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Nederland