Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Aardappel-Doperwtensoep met Crème Fraîche
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Staafmixer of blender
Zeef
pollepel
Ingrediënten
▢
500
g
aardappelen
in stukken gesneden
▢
7,5
dl
groentebouillon
▢
250
g
diepvriesdoperwten
▢
1
dl
crème fraîche
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Bieslook
kervel en waterkers voor garnering
Instructies
Kook de aardappelen in 7,5 dl groentebouillon gedurende 20 minuten.
Voeg de diepvriesdoperwten toe en kook deze de laatste 5 minuten mee.
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Zeef de soep om een gladde textuur te krijgen.
Breng de soep opnieuw aan de kook.
Voeg 1 dl crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over borden en schep in elk bord 1 eetlepel crème fraîche.
Garneer met fijngehakte bieslook, kervel en waterkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Lunch
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Pasen