Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige aardappel-peergratin
AllerHande december 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal
pan met dikke bodem
Ingrediënten
▢
2
teentjes
knoflook
gepeld
▢
500
ml
melk
▢
250
ml
slagroom
▢
nootmuskaat
versgeraspte
▢
4
handperen
stevig
▢
1
kg
aardappels
vastkokende
▢
100
g
oude kaas
geraspt
▢
25
g
boter
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Knoflook met koksmes pletten.
In pan met dikke bodem melk, slagroom, knoflook, mespunt nootmuskaat en zout en peper naar smaak tegen de kook aan brengen.
Geheel 5 minuten zachtjes laten trekken.
Knoflook verwijderen.
Peren en aardappels naar keuze schillen of schoonboenen.
Peren halveren en klokhuis verwijderen.
Aardappels en peren met kaasschaaf of in keukenmachine in dunne plakjes schaven.
In ovenschaal lagen maken van plakjes aardappel, afgewisseld met in totaal 2 lagen peer.
Roommengsel in ovenschaal schenken en deze even ronddraaien zodat room evenredig verdeeld is.
Kaas en boter in vlokjes erover verdelen.
Schaal ca. 1 uur en 15 minuten in midden van oven zetten, tot aardappels gaar zijn en kaas gesmolten en bruingekleurd is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij wild en rosbief.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Groenten
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch