Stoof ondertussen de prei in de boter in een pan gedurende 5-7 minuten op laag vuur, met de deksel op de pan.
Bak de baconrepen in een droge koekenpan op laag vuur totdat ze bruin en krokant zijn.
Haal de bacon uit de pan, voeg de olijfolie toe aan het achtergebleven bakvet en bak hierin de oesterzwammen 2-3 minuten.
Breng op smaak met peper en meng de uitgebakken bacon door de oesterzwammen.
Verwarm de melk en giet deze bij de gekookte aardappelen.
Stamp de aardappelen fijn.
Schep de gestoofde prei erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de romige stamppot over vier borden en schep het baconmengsel er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse salade of wat groenten voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij dit gerecht.