Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Aardappel Quenelles
Deze romige aardappel quenelles zijn een elegant en smaakvol bijgerecht dat perfect past bij lamsbout of andere feestelijke gerechten.
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
2 eetlepels
kookpan
airfryer
Ingrediënten
▢
Dikke
aardappelpuree
▢
Melk
naar smaak
▢
Klontje
boter
▢
Nootmuskaat
naar smaak
▢
2
tl
mierikswortel puree
optioneel
Instructies
Bereid een dikke aardappelpuree en breng deze op smaak met melk, een klontje boter en wat nootmuskaat.
Voeg, indien gewenst, 2 theelepels mierikswortel puree toe voor extra smaak.
Gebruik twee eetlepels om quenelles te vormen door de puree tussen de lepels over elkaar heen te schuiven.
Vries de quenelles in als je ze later wilt gebruiken, of bak ze direct in de Airfryer of oven.
Serveer de quenelles als bijgerecht, bijvoorbeeld samen met lamsbout en spruitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer met een zachte Merlot.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Veganistisch
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Pasen