Een fluweelzachte aardappelpuree met de volle smaak van gepofte knoflook en een frisse toets van basilicum. Perfect bij stoofgerechten of als luxe bijgerecht.
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in een pan met weinig water en zout in 15 minuten gaar.
Maak de knoflooktenen los maar pel ze niet.
Verwarm in een steelpan de olie en knoflook ca.
5 minuten zachtjes tot ze beginnen te kleuren.
Neem de pan van het vuur en haal de knoflook uit de olie.
Houd 4 basilicumblaadjes apart en hak de rest fijn.
Verwarm de schaaltjes voor.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
Pers 2 knoflooktenen erboven uit.
Roer de knoflookolie en zoveel melk erdoor dat een smeuïge puree ontstaat.
Warm de puree al roerend nog even door en laat eventueel indikken.
Breng op smaak met zout en vierseizoenenpeper.
Roer op het laatste moment de basilicum door de puree.
Schep de puree in de warme schaaltjes.
Garneer met een gepofte knoflookteen en een basilicumblaadje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer bij gestoofd konijn of een ander stoofgerecht voor een luxe maaltijd.Wijnadvies:Combineer met een zachte rode wijn zoals een Merlot of een fruitige Pinot Noir.