Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Aardappelpuree met Hartige Toppings
Romige aardappelpuree met spekjes, prei en kruidenkaas, perfect als bijgerecht.
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakpan
kookpan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
portie aardappelpuree
volgens basisrecept
▢
½
theelepel
kerriepoeder
▢
100
g
ontbijtspek
dik gesneden
▢
1
klontje
boter
▢
½
prei
lichtgekleurde deel
▢
150
g
kruidenkaas
Instructies
Bereid de aardappelpuree volgens het basisrecept en voeg een mespuntje kerriepoeder toe in plaats van nootmuskaat.
Let op met zout vanwege het spek en de kaas.
Smelt de boter in een pan en bak de plakjes ontbijtspek knapperig.
Laat het spek afkoelen en verkruimel het.
Snijd de prei in de lengte in repen en vervolgens in kleine stukjes.
Snijd de kruidenkaas in blokjes.
Roer het spek, de prei en de blokjes kaas door de aardappelpuree en laat alles kort doorwarmen.
Optioneel: Verdeel de puree over een ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en paneermeel, en beleg met vlokjes boter.
Zet de schaal in de oven en laat een goudbruin korstje ontstaan.
Serveer de aardappelpuree met gekookte eieren en frisse komkommer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Chardonnay om de romige smaken van de puree en kaas te complimenteren.
Voedingswaarden
Calories:
342
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch