Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Aardappeltaart
Serveer de romige aardappeltaart als hartig bijgerecht bij hoofdgerechten, salades of gewoon op zichzelf als smaakvolle traktatie.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vetvrij papier
Keukenmachine
Stoomovenpan
Ingrediënten
▢
850
gram
vastkokende aardappelen
geschild en in dunne schijfjes gesneden
▢
200
ml
room
▢
6
eieren
▢
2
teentjes
knoflook
gehakt
▢
Peper uit de molen
▢
Zeezout
Instructies
Snijd de aardappelen met behulp van een keukenmachine of mandoline in dunne plakjes van ongeveer 2 mm dik.
Was de plakjes om overtollig zetmeel te verwijderen.
Meng in een kom de room, eieren en gehakte knoflook.
Breng op smaak met peper uit de molen en een snufje zeezout.
Meng dit mengsel vervolgens door de aardappelschijfjes tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
Bekleed een stoomovenpan met gaatjes van 1,5 liter ruim met vetvrij papier.
Verdeel de aardappelplakjes met het roommengsel gelijkmatig over de beklede stoomovenpan.
Dek de pan af met vetvrij papier en schuif het geheel in de stoomoven.
Stoom op 100°C gedurende 35-40 minuten, of totdat de aardappeltaart gaar en goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij de romige aardappeltaart en versterkt de smaakbeleving.
Optioneel:
Strooi wat geraspte kaas over de taart zodra hij klaar is en gratineer deze kort onder de grill voor een heerlijke, knapperige topping.
Voedingswaarden
Calories:
389
kcal
|
koolhydraten:
41
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.3
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch