Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige aardbeien Muffins
Porties:
8
muffins
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
muffinvormpjes
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
50
ml
olie
▢
2
eetlepel(s)
aardbeienjam
▢
¼
kop
aardbeienyoghurt
▢
100
gram
suiker
▢
225
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
100
gram
roomkaas
▢
¼
kop
extra aardbeienjam
voor garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de muffinvormpjes in.
Doe de eieren, olie, jam, yoghurt en suiker in een kom.
Klop het mengsel met een houten lepell 1 minuut tot alles goed gemengd is.
Zeef het bakmeel erboven en schep het voorzichtig om.
Schep in elk vormpje 3 eetlepels beslag.
Verdeel de roomkaas in 8 porties en leg in het midden van elke muffin een stukje roomkaas.
Schep daarop 2 theelepels jam.
Verdeel het resterende beslag over de vormpjes.
Bak de muffins 30 minuten tot ze gerezen een lichtbruin zijn.
Laat de muffins 5 minuten in de vormpjes rusten en laat ze daarna op een rooster afkoelen.
Bestuif ze met gezeefde poedersuiker en garneer met aardbeien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit