Deze romige appel-pompoensoep met kerrie en koriander combineert de zoete frisheid van appel met de warme, aardse tonen van pompoen en kruidige specerijen. Een fluweelzachte herfstsoep die comfort en verfijning samenbrengt — ideaal voor een gezellige avond aan tafel.
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui goudgeel.
Voeg de gember, pompoen, appel, koenjit, kerrie en kaneel toe en bak al roerend 5 minuten.
Schenk de kippenbouillon erbij, breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Breng op smaak met suiker, peper en zout.
Roer de koriander door de crème fraîche en serveer dit als topping bij de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soep met een krokant stuk boerenbrood of een sneetje geroosterde ciabatta met kruidenboter.Wijnadvies:
Een glas Chardonnay past uitstekend bij deze appel-pompoensoep. De volle, zachte tonen van de wijn vullen de romige structuur van de soep aan, terwijl het fruitige karakter mooi aansluit bij de appel.