Stoom de aardappelblokjes in een stoomovenpan met gaatjes.
Stoom de asperges beetgaar op het automatische programma.
Stoom de doperwten gedurende 2 minuten op 100 °C.
Maak een salade van de gestoomde aardappels, doperwten, crème fraîche, bieslook en augurk.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de asperges in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van 4 cm.
Bekleed stekers of ringen met de halve asperges om en om.
Schep de salade in het midden en druk stevig aan.
Laat de kleine salades opstijven in de koelkast.
Serveer met een zacht gestoomd eitje (6 minuten) en waterkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze salade is ook makkelijk te maken voor een lunch of bij een BBQ. Serveer er dan bijvoorbeeld de gemarineerde asperges bij
Wijnadvies:
Deze romige asperge-aardappelsalade gaat goed samen met een frisse en lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De delicate smaken van de salade worden mooi aangevuld door de verfrissende tonen van deze wijnen.