Bak de plakken rauwe ham in een droge koekenpan op hoog vuur tot ze bruin en knapperig zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de houtige onderkant van de asperges af.
Schil de asperges met een dunschiller vanaf een paar centimeter onder de kop naar beneden, helemaal rond.
Let op dat je niet te veel druk uitoefent om te voorkomen dat de kopjes breken.
Snijd de asperges vervolgens in dunne plakken in de lengte met behulp van de dunschiller.
Breng de reepjes achterham samen met de slagroom aan de kook en laat het op laag vuur 10 minuten zachtjes sudderen.
Breng op smaak met peper en zout.
Pureer de slagroom met achterham met een staafmixer tot een romige saus.
Breng de melk aan de kook en voeg naar smaak peper en zout toe.
Kook de aspergeslierten in 5-7 minuten beetgaar.
Giet ze af.
Verdeel de asperges over 4 borden, leg de gebakken ham erop en bestrooi met de geraspte kaas.
Serveer de romige hamsaus apart bij de spaghetti.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van de saus en de subtiele smaak van de asperges.