Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Aspergetaart met Slagroom en Kruiden
Deze romige aspergetaart met witte asperges, slagroom en kruiden is een elegante en smaakvolle hartige taart, perfect voor een lente- of zomerse lunch. Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
Oven
koksmes
snijplank
Mengkom
Garde
Bakvorm met opstaande rand van 3 cm
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
1
kg
witte asperges
geschild en uiteinden afgesneden
▢
Boter
voor invetten
▢
250
ml
slagroom
▢
4
eetlepels
crème fraîche
▢
3
eieren
▢
Nootmuskaat naar smaak
▢
Gehakte
peterselie naar smaak
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 210°C.
Kook de geschilde asperges in licht gezouten water met een halve theelepel suiker gedurende ongeveer 5 minuten, totdat ze beetgaar zijn.
Laat de asperges goed uitlekken en droog ze af.
Meng in een kom de slagroom, crème fraîche, eieren, nootmuskaat, gehakte peterselie, peper en zout goed door elkaar.
Bekleed een ingevette bakvorm met het bladerdeeg en zorg voor een opstaande rand van ongeveer 3 cm.
Verdeel de asperges gelijkmatig over het deeg en giet het slagroommengsel eroverheen.
Bak de aspergetaart in de voorverwarmde oven gedurende ca.
35 minuten, totdat de bovenkant goudbruin en stevig is.
Haal de taart uit de oven en laat deze iets afkoelen voordat je hem serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het gerecht met frisse groene salade en ham
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Brunch
/
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Moederdag
/
Pasen
/
Picknick
/
Verjaardag