Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Biefstuk Stroganoff
Geniet van deze romige en smaakvolle Biefstuk Stroganoff, geïnspireerd op de klassieke Russische keuken!
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
grote pan
Plastic zakje
Hamer of deegroller
Ingrediënten
▢
600
g
ribeye steak
▢
30
g
bloem
gemengd met zout en peper
▢
380
g
fettuccine of tagliatelle
▢
60
g
boter
▢
1
kleine
ui
gesnipperd
▢
300
g
champignons
in dikke plakken
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
0,6
dl
rode wijn
▢
3
dl
room
Instructies
Wikkel de ribeye steak in plasticfolie en sla er met een hamer of deegroller op tot ze ongeveer half zo dik zijn.
Snijd vervolgens elke steak in repen van ongeveer 1 centimeter breed.
Doe de repen steak in een plastic zakje met de bloem en schud alles, zodat het vlees gelijkmatig met bloem bedekt is.
Kook de fettuccine of tagliatelle al dente in een grote pan met licht gezouten kokend water.
Smelt 40 g boter in een koekenpan op matig vuur en bak de gesnipperde ui gedurende 2 minuten.
Bak het met bloem bedekte vlees in porties gedurende 5 minuten per portie, of totdat het vlees gelijkmatig bruin is.
Haal het uit de pan en houd het warm.
Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en voeg de champignons toe.
Roerbak gedurende 2-3 minuten totdat ze zacht en lichtbruin zijn.
Voeg de tomatenpuree en rode wijn toe, en verwarm gedurende 2 minuten terwijl je voortdurend roert, of totdat de saus begint te dikken.
Voeg het gebakken vlees toe en roer de room erdoor.
Draai het vuur laag en laat het nog 1 minuut sudderen totdat de saus is ingedikt.
Serveer het vlees en de saus bovenop de gekookte pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Rusland