Romige biersoep met bruin bier en een zachte zoetheid
Deze romige biersoep met bruin bier heeft een volle, zachte smaak met een vleugje zoetheid. Een heerlijk hartverwarmend gerecht voor de koudere maanden!
Breng het water en het bruin bier in een pan aan de kook.
Voeg suiker en zout toe naar smaak.
Klop in een kom de eidooiers los met het aardappelzetmeel en 2 eetlepels water.
Giet al roerend een beetje van het kokende biermengsel bij het eimengsel.
Giet dit mengsel terug in de pan en blijf goed roeren.
Laat de soep kort doorkoken en haal direct van het vuur.
Proef en breng indien nodig verder op smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een stuk versgebakken bruin brood en eventueel een snufje kaneel of nootmuskaat voor extra diepte in smaak.Wijnadvies:Niet van toepassing, deze soep combineert het beste met een Belgisch Dubbel of een ander donker bier.