Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Biersoep met Pompoen en Karmeliet Tripel
Deze romige biersoep met pompoen en Karmeliet Tripel is een hartverwarmende klassieker. Perfect voor herfstige avonden, met een rijke smaak en een vleugje kruidigheid.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
staafmixer
Ingrediënten:
250 g bleekselderij
250 g pompoen
1 ui
2 teentjes knoflook
4 el zonnebloemolie
800 ml kippenbouillon
2 tl kerriepoeder
Peper naar smaak
Zout naar smaak
330 ml Karmeliet Tripel
4 el crème fraîche
150 g gerookte magere ham, in snippers
2 el bladselderij, fijngesneden
Ingrediënten
▢
Schil en ontpit de pompoen en snijd deze in blokjes.
▢
Hak de bleekselderij
houd 2 eetlepels apart, ui en knoflook fijn.
▢
Verhit de olie in een soeppan en roerbak alle groenten kort.
▢
Zet het vuur laag
giet de kippenbouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
▢
Voeg het kerriepoeder
peper en zout toe.
▢
Pureer de groenten met een staafmixer tot een gladde soep en giet de puree terug in de pan.
▢
Giet de helft tot driekwart van het bier bij de soep en warm het geheel nog 5 minuten goed door
zonder te laten koken.
▢
Roer de crème fraîche en de gerookte ham door de soep.
▢
Serveer de soep in verwarmde borden en garneer met de achtergehouden bladselderij.
Instructies
Schil en ontpit de pompoen en snijd deze in blokjes.
Hak de bleekselderij (houd 2 eetlepels achter), de ui en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een soeppan en roerbak de groenten kort.
Zet het vuur laag, giet de bouillon erbij en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg het kerriepoeder, peper en zout toe.
Pureer de groenten en giet de puree terug in de pan.
Giet de helft tot driekwart van het bier bij de soep en verwarm 5 minuten door.
Voeg de crème fraîche en de ham toe en serveer de soep in verwarmde soepborden.
Garneer met de achtergehouden fijngesneden bladselderij en serveer met warm stokbrood en een bokaal Tripel bier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met warm stokbrood en een glas Karmeliet Tripel voor een complete ervaring.
Wijnadvies:
Niet van toepassing, een tripel bier past het best bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
/
Varkensvlees
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Herfst