Breng in een ruime pan de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes met 750 ml water aan de kook.
Verkruimel de bouillontabletten boven de pan.
Kook de bloemkool en aardappel in ongeveer 15 minuten gaar en stamp ze in de pan fijn met een aardappelstamper of pureer kort met een staafmixer.
Snijd ondertussen de vetrandjes van de ham en bak de plakken in een droge koekenpan krokant uit.
Laat de gebakken ham uitlekken op keukenpapier.
Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper.
Breng de soep opnieuw aan de kook.
Verdeel de soep over vier kommen en verkruimel de gebakken ham erover
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige bloemkool-aardappelsoep vraagt om een frisse witte wijn, zoals een Chardonnay. De volle smaak van de wijn zal goed samengaan met de romigheid van de soep en de hartige smaak van de ham.