Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Bloemkool-Aardappelsoep met Crème Fraîche
Een romige bloemkool-aardappelsoep die perfect is als voorgerecht, geserveerd met knapperig brood of een lichte salade.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
staafmixer
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
750
ml
water
▢
1
grote
aardappel
geschild en in blokjes gesneden
▢
100
ml
crème fraîche
▢
2
groentebouillonblokjes
of kippenbouillonblokjes voor niet-vegetarische optie
▢
Halve
bloemkool
in roosjes gesneden
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Breng 750 ml water aan de kook in een grote pan en voeg de bouillonblokjes toe.
Snijd de bloemkool in roosjes en schil en snijd de aardappel in blokjes.
Kook de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes ongeveer 15 minuten in de bouillon, tot ze zacht zijn.
Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
Voeg de crème fraîche toe aan de soep en breng het nog even aan de kook.
Proef de soep en voeg indien nodig zout en peper toe naar smaak.
Serveer de soep als voorgerecht, eventueel gegarneerd met een takje peterselie of een scheutje olijfolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte Chardonnay of een droge Riesling past uitstekend bij deze romige soep.
Voedingswaarden
Calories:
10
kcal
|
koolhydraten:
23
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
33
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch