Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Bloemkool-amandelsoep
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
Koekenpan
Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
▢
1
kleine
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
350
g
bloemkoolroosjes
panklaar
▢
1½
groentebouillontablet
▢
27
g
amandelschaafsel
▢
125
ml
crème fraîche
▢
1½
eetlepel
citroensap
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook gedurende ongeveer 1 minuut.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze al omscheppend 1 minuut mee, zonder dat de bloemkool bruin kleurt.
Verkruimel de groentebouillontabletten boven de pan en schenk er 750 ml heet water bij.
Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 10 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.
Rooster intussen het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan op middelhoog vuur.
Schep het amandelschaafsel op een bord.
Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa.
Meng de crème fraîche en het citroensap door de soep en voeg zout en peper naar smaak toe.
Verwarm de soep nog even door tot hij goed heet is.
Verdeel de soep over de kommen of diepe borden en strooi er het geroosterde amandelschaafsel overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Romige Bloemkool-amandelsoep gaat goed samen met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
217
kcal
|
koolhydraten:
9
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Noten
/
Soep
/
Vleesvervangers
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch