Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Bloemkool-Gehaktschotel met Stroganoff
Een hartige ovenschotel met bloemkool, gehakt en een romige Stroganoffsaus, gegratineerd met kaas.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1 ¼
kg
aardappelen
▢
25
g
amandelen
▢
1
bloemkool
▢
30
g
boter
▢
250
g
champignons
▢
2
dl
crème fraîche
▢
400
g
gehakt
▢
50
g
belegen kaas
▢
1
zakje
Stroganoffsaus
▢
1
ui
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Schil en was de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar.
Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes.
Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten in water met zout.
Verhit de boter en bak het gehakt rul.
Bak de ui en champignons 5 minuten mee.
Roer het Stroganoffsauspoeder met 1 ½ dl water glad en roer de saus en crème fraîche door het gehaktmengsel.
Snijd de gekookte aardappelen in stukken.
Vul een ovenschaal laag voor laag met aardappel, bloemkool en gehaktmengsel.
Strooi de geraspte kaas over het gerecht.
Bak de schotel ± 30 minuten in de voorverwarmde oven (200°C).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met gehakte amandelen.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vlees
Land van herkomst
Rusland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden