Maak de bloemkool schoon, was en verdeel deze in kleine roosjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Pers de knoflook erboven uit en voeg vervolgens de ui, bloemkool, kerriepoeder en chilipoeder toe.
Bak al omscheppend gedurende ca.
4 minuten.
Roer de bloem en het kruidenbouillonpoeder door de yoghurt.
Voeg het yoghurtmengsel en 1 dl water toe aan de bloemkool.
Breng al roerend langzaam aan de kook.
Laat afgedekt ca.
10 minuten zachtjes sudderen.
Spoel de eieren onder koud water af, pel en hak ze grof.
Verdeel de rijst over vier borden.
Schep de bloemkoolcurry erover.
Verdeel de gehakte eieren erover.
Bestrooi met gebakken uitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige bloemkool-kerriecurry gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Riesling. De zoete tonen van de wijn vormen een mooie tegenhanger voor de kruidige smaken van de curry.