Romige Bloemkoolschotel met Gehakt en Kaas: Hartig Comfortfood uit de Oven
Deze romige bloemkoolschotel met gehakt en kaas combineert zachte bloemkool, hartig gehakt en gesmolten kaas in een heerlijk ovengerecht. Perfect voor een doordeweekse maaltijd!
Kook de bloemkoolroosjes in gezouten water gedurende 10 minuten beetgaar.
Giet af en zet apart.
Bak het gehakt rul in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree en runderbouillon toe aan het gehakt en roer goed door.
Laat 5 minuten sudderen.
Schep de bloemkoolroosjes in een ingevette ovenschaal.
Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de bloemkool.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Bak de bloemkoolschotel 25 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de kaas goudbruin en bubbelend is.
Serveer met gekookte aardappelen of een frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de bloemkoolschotel met een frisse salade of knapperig brood voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Deze romige bloemkoolschotel gaat perfect samen met een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.