1literkippenbouillon of groentebouillon van tablet
100mlhoudbare slagroom
1stukjefoelie
75gblue stilton blauwaderkaas
250gbloemkoolroosjes diepvries
Versgemalen peper
Instructies
Breng in een soeppan de bouillon met de bloemkoolroosjes en foelie aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is.
Verwijder de foelie.
Pureer de soep met een staafmixer of giet de soep in de keukenmachine en pureer tot een glad geheel.
Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met versgemalen peper.
Schep de soep in vier diepe borden en verkruimel de blue Stilton erboven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met knapperig brood of een frisse salade voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht. De romigheid van de wijn vult de textuur van de soep aan, terwijl de frisse zuurgraad het zoute en pittige van de Stilton contrasteert.