Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Bloemkoolsoep met Blue Stilton
Deze luxe bloemkoolsoep met romige Stilton is snel klaar en perfect voor een verfijnde lunch of voorgerecht.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
staafmixer
soepborden
Lepel
Ingrediënten
▢
500
g
bloemkoolroosjes
diepvries
▢
1
liter
groentebouillon
▢
100
ml
room
▢
75
g
Blue Stilton blauwaderkaas
▢
1
stukje
foelie
▢
Versgemalen peper naar smaak
Instructies
Breng in een grote pan de groentebouillon met de bloemkoolroosjes en het stukje foelie aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is.
Verwijder het stukje foelie.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
Roer de room door de soep en breng op smaak met versgemalen peper.
Schep de soep in 4 diepe borden.
Verkruimel de Blue Stilton over de soep.
Serveer direct en geniet van deze heerlijke, romige soep!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een aanrader is om deze soep te serveren met een stuk knapperig brood of een frisse salade.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Engeland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Picknick