Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Bloemkoolsoep met Champignonlaagje
Porties:
4
Bereidingstijd:
23
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
staafmixer
of
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
1
bloemkool
▢
150
g
kastanjechampignons
▢
3
eetlepels
boter
▢
½
tablet
bospaddenstoelenbouillon
▢
100
g
roomkaas
naturel
▢
½
zakje
verse bieslook
à 25 g
Instructies
Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes, snijd de stronken in stukjes.
Kook de bloemkool in 500 ml water in 10 minuten gaar.
Maak de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons ongeveer 5 minuten tot ze bruin zijn en het vocht verdampt is.
Breng op smaak met zout en peper.
Pureer de gekookte bloemkool met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa.
Breng de bloemkoolsoep aan de kook en voeg de bospaddenstoelenbouillontabletten toe, laat ze oplossen.
Roer de roomkaas door de soep en laat deze al roerend smelten.
Knip de bieslook fijn.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over vier borden of kommen.
Meng de bieslook door de champignons.
Schep de champignons over de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de soep met een stukje vers brood of knapperige croutons voor extra textuur.
Wijnadvies:
Deze romige soep past goed bij een lichte en frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch