Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Boerenkoolpot met Gebraden Worst
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
braadpan
Ingrediënten
▢
50
g
boter
▢
4
runderbraadworsten
▢
1
prei
in dunne ringen gesneden
▢
300
g
boerenkool
panklaar
▢
700
g
aardappelschijfjes
▢
150
g
verse roomkaas met knoflook en kruiden
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
Zout naar smaak
Instructies
In een koekenpan smelt je de helft van de boter en braad je de runderbraadworsten rondom aan.
Bak het vlees gedurende 20 minuten op matig vuur gaar, af en toe keren.
In een braadpan smelt je de rest van de boter en voeg je de prei, boerenkool en aardappelschijfjes toe.
Voeg een klein kopje water en zout naar smaak toe.
Laat de boerenkool afgedekt gedurende 10 minuten zachtjes gaar smoren, af en toe omscheppen.
Schep de verse roomkaas door de boerenkool en laat de kaas al roerend smelten.
Laat de boerenkool nog 3 minuten zachtjes pruttelen.
Verdeel de romige boerenkool over de borden en serveer de runderbraadworst ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Romige Boerenkool met Braadworst gaat goed samen met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Malbec.
Voedingswaarden
Calories:
723
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
29
g
|
Vet:
50
g
|
Zout:
3.5
mg
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Internationaal
Extra aanwijzing
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij