Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.
Boerenkool in grote pan doen en aardappels erop leggen.
2,5 dl water en 1 theelepel zout toevoegen.
Boerenkool en aardappels afgedekt op matig hoog vuur aan de kook brengen.
Boerenkool in ca.
10 minuten laten slinken.
Rookworsten uit verpakking nemen en op aardappels leggen.
Boerenkool en aardappels afgedekt nog ca.
15 minuten zachtjes gaar koken.
Rookworsten uit de pan nemen en onder deksel warm houden.
Boerenkool en aardappels afgieten en kookvocht opvangen in een kom.
Met aardappelstamper boerenkool en aardappels fijnstampen.
Boter en azijn toevoegen en goed doorroeren.
Scheutje kookvocht toevoegen tot een smeuïge stamppot ontstaat.
Stamppot al roerend nog enkele minuten doorwarmen.
Op smaak brengen met zout, peper en eventueel extra azijn.
Stamppot over vier borden verdelen.
Rookworst in plakjes snijden en over de stamppot leggen.
Serveren met piccalilly of mosterd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met een lik pittige mosterd of een lepel frisse piccalilly voor extra smaak.Wijnadvies: Een stevige rode wijn zoals een Côtes du Rhône past goed bij deze winterse stamppot.