Doe de helft van de ui, een derde van de wortel, een halve eetlepel rozemarijn en één teentje knoflook samen met de bonen in een diepe vuurvaste pot met deksel.
Voeg zoveel water toe tot alles net onderstaat.
Verwarm de oven voor op 200ºC en stoof de bonen in ca.
1 uur gaar.
Giet af en vang het kookvocht op.
Pureer de helft van de bonenmassa.
Vul het kookvocht aan met water tot 1 liter en doe samen met de bonen en de puree terug in de pot.
Pers de overgebleven knoflook en fruit deze met de rest van de ui en wortel kort in hete olijfolie.
Voeg de rest van de rozemarijn, koolreepjes en tomaten toe en meng dit door de bonenmassa.
Zet de pot opnieuw in de hete oven en laat nog 1 uur sudderen.
Breng op smaak met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Lekker met reepjes knapperig brood of sesamcrackers.Wijnadvies: Combineer met een frisse, droge witte wijn zoals een Verdejo of Sauvignon Blanc.