Snijd het groen en de uiteinden van de bospeen en boen de wortels schoon onder stromend water.
Snijd de wortels in stukjes.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Smelt de boter in een soeppan en bak de aardappelblokjes, wortel, ui en knoflook zachtjes gedurende 5 minuten.
Voeg de bouillon en sinaasappelsap toe, breng aan de kook en laat nog 10-15 minuten sudderen, tot de wortels gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
Verdeel de soep over de diepe borden en bestrooi met fijngeknipte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige bospeensoep met sinaasappel past goed bij een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De citrusachtige tonen van de wijn zullen mooi samengaan met de frisheid van de sinaasappel en de zoetheid van de wortels.