Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Brabantse Aardappelsoep met Verse Kruiden
Een romige en hartverwarmende aardappelsoep met winterwortel, prei en knolselderij, verrijkt met verse peterselie.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Zeef
Ingrediënten
▢
6
grote
aardappelen
▢
1
winterwortel
▢
2
preien
▢
1
knolselderij
▢
1 ½
liter
water
▢
5
dl
melk
▢
25
g
boter
▢
Zout
▢
Peper
versgemalen
▢
Nootmuskaat
▢
1
ei
▢
½
bosje
peterselie
Instructies
Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Schraap de wortel en snijd deze in plakjes.
Maak de preien schoon en snijd ze in ringen.
Maak de knolselderij schoon en snijd deze in blokjes.
Breng het water aan de kook in een grote pan.
Voeg de aardappelen, wortel, prei en knolselderij toe.
Laat het geheel 30 minuten zachtjes doorkoken.
Wrijf de groenten door een zeef en doe de puree terug in het kookvocht.
Breng de melk met de boter aan de kook in een aparte pan.
Roer de melk door de soep.
Laat de soep nog 15 minuten zachtjes doorkoken.
Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Klop het ei los en roer het door de soep.
Was de peterselie en hak fijn.
Roer de peterselie door de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soep warm met brood.
Wijnadvies:
Een stevige witte wijn, zoals een Chardonnay, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
Nederland
/
Noort Brabant
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch