Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Broccoli-Gehaktschotel
Een hartige en romige schotel met broccoli, gehakt en een rijke tomatensaus.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Mengkom
Ingrediënten
▢
400
g
broccoli
▢
1
teen
knoflook
▢
1 ½
dl
Room Culinair
▢
1 ½
el
olijfolie
▢
1
paprika
▢
1
el
groene pesto
▢
400
g
gehakt
half-om-half of rundergehakt
▢
3
el
pijnboompitten
▢
1
ui
▢
1
tl
paprikapoeder
▢
50
g
magere spekreepjes
▢
1
pakje
Tomato Frito
400 g, Heinz
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken.
Maak de broccoli schoon, verdeel hem in kleine roosjes en snijd de stelen in plakjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Verhit de olie en bak de spekjes al omscheppend ± 3 minuten.
Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze al omscheppend in ± 5 minuten glazig.
Schep het gehakt erdoor en bak het al omscheppend bruin en rul.
Bak het paprikapoeder ± 3 minuten mee.
Voeg de broccoli en 1 dl heet water toe en breng het aan de kook.
Roer er de Tomato Frito, de Room Culinair en de pesto door en breng op smaak met peper en zout.
Garneer met de pijnboompitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een pasta (bijvoorbeeld penne rigate) en een groene salade.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Chianti.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Pasta
/
Vlees
Land van herkomst
Europa
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden