5plakjesdeeg voor hartige taarten diepvrieskan ook met bladerdeeg, maar dat is veel vetter!
400gbroccoli
200gkerstomaatjescherrytomaatjes
150gbrie
200ggerookte zalm in snippers verdeeld
100ggeraspte kaas
Peper uit de molen
Boter om in te vetten
Voor de saus:
3eieren
Bekertjecrème fraîche
1theelepeltjepaprikapoeder
Zout
Peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Laat de diepvriesblaadjes ontdooien.
Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze 1 à 2 minuten beetgaar in kokend water met zout.
Spoel ze direct om met koud water om doorgaren te voorkomen en laat ze uitlekken in een vergiet.
Halveer de kerstomaatjes en schep met een theelepeltje het vocht en de zaadjes uit de helftjes.
Snijd de brie in blokjes.
Vet de ovenschaal in met boter en bekleed deze met de plakjes deeg (het past precies, beetje bijsnijden en plakken).
Verdeel de zalmsnippers, de tomaatjes, de broccoliroosjes en de blokjes brie over de bodem van de schaal.
Klop de eieren samen met de crème fraîche, zout, peper en het paprikapoeder schuimig.
Giet dit mengsel over de vulling.
Strooi de geraspte kaas eroverheen.
Bak de taart in 25-30 minuten gaar in de oven, net iets onder het midden.
Serveer met een lekkere salade en geniet van deze smakelijke Broccolizalmtaart met een heerlijke combinatie van zalm, brie en groenten!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Deze hartige taart gaat goed samen met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, die de rijke smaken van de zalm en brie aanvult.