Maak de broccoli schoon, verdeel deze in roosjes en snijd de stronk in dobbelstenen.
Schil de uien en hak ze fijn.
Breng 800 ml water aan de kook in een grote pan en voeg de bouillonblokjes toe.
Voeg de uien en broccoli toe aan de bouillon.
Dek de pan af en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken totdat de broccoli zacht is.
Haal een paar broccoliroosjes uit de pan voor de garnering.
Pureer de rest van de soep met een staafmixer tot een gladde crèmesoep.
Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met zeezout en peper.
Voeg de apart gehouden broccoliroosjes weer toe aan de soep.
Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.
Verdeel de soep over vier borden of kommen en garneer met de zalmreepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met versgebakken ciabatta of stokbrood voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.