Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Broccolisoep met Bieslook en Slagroom
Een fluweelzachte broccolisoep met een romige touch van slagroom en een frisse hint van bieslook. Ideaal als voorgerecht of lichte maaltijd!
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Staafmixer of blender
Lepel
Ingrediënten
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
eetlepels
boter
▢
1
liter
koud water
▢
2
kruidenbouillontabletten
▢
500
g
broccoliroosjes
▢
1
eetlepel
bieslook
fijngehakt
▢
4
eetlepels
slagroom
Instructies
Pel de ui en snipper deze fijn.
Verhit de boter in een kookpan en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur tot deze glazig is.
Voeg het koude water, de kruidenbouillontabletten en de broccoliroosjes toe.
Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de broccoli gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met de fijngehakte bieslook.
Serveer de soep warm en garneer eventueel met extra bieslook en een scheutje slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, past uitstekend bij de romige textuur van deze broccolisoep.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch