Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Broccolisoep met Knapperige Spekjes
Een romige broccolisoep, afgemaakt met gesmolten kaas en knapperige spekjes.
Porties:
3
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
staafmixer
Ingrediënten
▢
1
liter
basis roomsoep
▢
350
g
broccoli
▢
50
g
geraspte kaas
▢
50
g
spekblokjes
Instructies
Bak de spekblokjes in een pan tot ze knapperig zijn.
Dep de spekblokjes droog op keukenpapier en zet apart.
Snijd de broccoli in kleine roosjes.
Breng de broccoli en de basis roomsoep samen aan de kook in een pan.
Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken tot de broccoli gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde structuur.
Verwarm de soep opnieuw op laag vuur.
Roer de geraspte kaas door de soep totdat deze volledig gesmolten is.
Schep de soep in kommen en garneer met de knapperige spekblokjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Vervang de spekjes door zalmreepjes voor een andere smaakervaring.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
310
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
26
g
|
Zout:
1.3
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Varkensvlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter