Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Bruinebonensoep met Kruidnagel en Bakbacon
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
Staafmixer of keukenmachine
Koekenpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
2
uien
fijngesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
1
theelepel
gemalen kruidnagel
▢
1
blik
bruine bonen
850 g, uitgelekt
▢
125
ml
crème fraîche
▢
1
liter
vleesbouillon
van tablet
▢
1
groene paprika
in reepjes
▢
1
eetlepel
gedroogde peterselie
▢
150
g
bakbacon
in reepjes
Instructies
Verhit in een ruime soeppan de olijfolie op laag vuur en fruit de ui en knoflook goudbruin.
Voeg de tomatenpuree en gemalen kruidnagel toe en bak enkele seconden mee.
Roer de bruine bonen (houd 2 eetlepels bonen apart) en crème fraîche door het uimengsel.
Schenk de vleesbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat de bonensoep afgedekt 15 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
Voeg de resterende bonen en paprikareepjes toe aan de gepureerde soep.
Verwarm de soep indien nodig met wat extra water.
Breng de soep op smaak met gedroogde peterselie, zout en peper.
Bak ondertussen de bakbacon in een droge koekenpan op laag vuur krokant.
Verdeel de soep over vier kommen en bestrooi met de krokante baconreepjes.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de hartige en kruidige smaken van deze bruinebonensoep.
Voedingswaarden
Calories:
340
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
21
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij