Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Champignon Gratin
Een luxe champignongratin die smelt in je mond, heerlijk bij vleesgerechten of als rijke aanvulling op een diner.
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Koekenpan
Ingrediënten
▢
350
g
gemengde paddenstoelen
champignons, cantharellen, trompettes de la mort, shiitake, boleten, in stukjes
▢
2
eetlepels
olie
▢
1½
dl
slagroom
▢
Zout
▢
Peper
▢
2
eidooiers
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen gedurende 5 minuten.
Voeg de slagroom toe en laat dit inkoken tot een dikke saus ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoor.
Giet het mengsel in een ovenschaal.
Bak in het midden van de oven gedurende 20 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Kies voor een zachte witte wijn, zoals een Chardonnay of een Viognier. De romigheid van de wijn sluit mooi aan bij de champignon gratin.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst