Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Champignonsoep met Rundertartaarballetjes
Porties:
4
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
soeppan
Ingrediënten
▢
1
ciabatta afbakbrood
▢
1
zakje
verse bieslook
25 g
▢
200
g
rundertartaar
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
▢
1
zak
roerbakmix champignon
400 g
▢
200
g
tuinbonen
diepvries
▢
1
pot
bouillon met rundvlees
350 ml
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing in de oven.
Knip de bieslook fijn.
Breng de rundertartaar op smaak met zout, peper en de helft van de fijngeknipte bieslook.
Draai kleine balletjes van het tartaarmengsel.
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en bak de roerbakmix champignon gedurende 5 minuten.
Voeg de bouillon en 1 liter water toe aan de pan en breng aan de kook.
Voeg de tuinbonen en de tartaarballetjes toe aan de soep en laat het geheel 10 minuten koken.
Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi met de resterende fijngeknipte bieslook.
Serveer de champignonsoep met rundertartaarballetjes samen met het afgebakken ciabatta brood.
Serveer de soep met kruidenboter voor een extra smaakvolle ervaring.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland