Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Champignonvelouté met Citroen en Room
Deze romige champignonvelouté is een luxe crèmesoep, perfect als voorgerecht voor een verfijnde maaltijd.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
Neteldoekse lap (of fijne zeef)
Steelpan
Garde
Ingrediënten
▢
150
g
champignons
▢
Room
naar smaak
▢
¼
citroen
▢
40
g
bloem
▢
¼
wortel
▢
Foelie
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
1
liter
runderbouillon
▢
40
g
boter
▢
½
ui
▢
2
eieren
Instructies
Fruit de gesnipperde ui, wortel, foelie en een snufje peper in een grote kookpan met boter.
Voeg de bloem toe zodra de ui begint te kleuren om een roux te maken.
Giet langzaam de runderbouillon erbij en roer goed om een gladde soep te maken.
Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Besprenkel ze met citroensap.
Pocheer de champignons enkele minuten in water en voeg het champignonvocht toe aan de soep.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Passeer de soep door een neteldoekse lap of fijne zeef voor een zijdezachte textuur.
Voeg de gepocheerde champignons toe aan de soep.
Klop de eierdooiers los met wat room in een steelpan om de liaison te maken.
Voeg de liaison, van het vuur af, toe aan de soep en roer goed door.
Serveer direct en geniet van deze luxe soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge, lichte witte wijn zoals een Chardonnay past uitstekend bij deze romige champignonvelouté.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij
Feestdagen etc
Kerst