Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Citroenspaghetti met Zwarte Olijven en Pittige Kaas
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Citroenrasp
rasp
vergiet
Ingrediënten
▢
400
g
spaghetti
▢
½
citroen
▢
125
ml
crème fraîche
▢
50
g
pittige kaas
geraspt
▢
50
g
zwarte olijven
gehalveerd
▢
15
g
verse bieslook
fijngehakt
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Boen de citroenschil schoon, rasp deze zeer fijn en pers vervolgens de vrucht uit.
Meng de citroenrasp en het sap met de crème fraîche en de geraspte kaas.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer 1 eetlepel kookvocht door de citroensaus en giet de spaghetti af.
Meng de citroensaus samen met de olijven door de uitgelekte pasta en verwarm alles nog even in de pan.
Verdeel de citroenspaghetti over de borden, bestrooi ruim met verse bieslook en serveer direct.
Voedingswaarden (per portie):
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige citroenspaghetti met zwarte olijven en pittige kaas gaat goed samen met een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino.
Voedingswaarden
Calories:
490
kcal
|
koolhydraten:
62
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
19
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch