Deze romige courgettemousse combineert subtiele smaken van courgette, knoflook en room. Ideaal als voorgerecht of verfijnd bijgerecht bij een lichte maaltijd.
Snijd de courgettes in schijfjes en stoof ze gaar in een beetje olijfolie.
Pel de ui en knoflook, snipper ze fijn en stoof ze mee met de courgettes.
Laat de gare courgettes uitlekken.
Pureer de courgettes, ui en knoflook met een staafmixer tot een gladde massa.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de room en de eieren door de courgettepuree.
Schep het mengsel in ingevette ovenschaaltjes of kopjes (ongeveer 3/4 vol).
Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal en vul deze met warm water tot halverwege de schaaltjes.
Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 225 °C en laat de mousse in ongeveer 30 minuten gaar worden.
Laat de mousse goed afkoelen en stort ze op een bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de courgettemousse met een frisse salade van rucola, kerstomaatjes en een vinaigrette van citroen en olijfolie. Voeg eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas toe voor extra smaak.Wijnadvies:Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past perfect bij deze delicate courgettemousse.