Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Erwtensoep met Gerookte Paling
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
staafmixer
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
3
bosuitjes
in ringetjes gesneden
▢
15
g
verse dille
fijngesneden
▢
450
g
tuinerwten
diepvries, 3 eetlepels apart gehouden
▢
500
ml
kippenbouillon
van tablet
▢
225
g
minikrieltjes
voorgekookt
▢
75
g
roomkaas
▢
100
g
gerookte palingfilet
in stukjes gesneden
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verhit in een soeppan de olijfolie en fruit de bosuitjes samen met de helft van de dille gedurende 1 minuut.
Voeg de tuinerwten (3 eetlepels apart houden) toe en bak ze kort mee.
Schenk de kippenbouillon erbij en laat de erwten in 3-4 minuten zachtjes gaarkoken.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
Voeg de minikrieltjes toe aan de soep en kook deze in 5-6 minuten zachtjes gaar.
Roer de resterende tuinerwten en de roomkaas door de soep en laat de kaas smelten.
Roer de stukjes gerookte paling en de rest van de dille door de soep en verwarm het geheel kort.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige erwtensoep met gerookte paling past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
/
Vis
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij