Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Farfalle met Doperwten en Grana Padano
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Fijne schaaf of grove rasp
vergiet
Keukenlepel
Ingrediënten
▢
400
g
farfalle
strikjespasta
▢
200
g
doperwten
koelvers of diepvries
▢
100
g
Grana Padano kaas
▢
250
ml
slagroom
▢
Versgemalen zwarte peper
Instructies
Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg na 5 minuten koken de doperwten toe en kook ze samen met de farfalle gaar.
Schaaf de Grana Padano kaas met een fijne schaaf of rasp in flinters.
Giet de farfalle met doperwten af in een vergiet en vang wat van het kookvocht op.
Roer de slagroom door de farfalle en doperwten en warm het geheel nog even door.
Voeg eventueel een klein scheutje kookvocht toe als de pasta te droog wordt.
Schep de helft van de kaas door de pasta.
Verdeel de pasta over vier diepe borden, maal er royaal zwarte peper boven en strooi de rest van de kaas eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino vormt een mooie combinatie met de romige pasta en de zoute kaas.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
70
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
30
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Koemelk allergie
/
Vegetarisch