Voeg de fijngehakte ui, wortel en foelie toe en fruit tot de ui glazig is.
Voeg de bloem toe en roer goed door om een witte roux te maken.
Giet langzaam de kippenbouillon erbij terwijl je blijft roeren.
Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
Passeer de soep door een doek om een gladde textuur te krijgen.
Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de champignons en kipblokjes toe.
Laat sudderen tot de champignons zacht zijn.
Bak ondertussen de broodcroûtons in een koekenpan met wat boter tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Klop de room en de eierdooiers samen in een kom tot een gladde liaison.
Haal de soep van het vuur en voeg de liaison toe, roer goed door.
Leg een paar plakjes banaan in de soepkommen en schenk de hete soep erover.
Garneer met gehakte peterselie en de krokante croûtons.
Breng op smaak met zout en peper indien nodig.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een scheutje citroensap voor extra frisheid of een snufje kaneel voor een subtiele zoete toets.Wijnadvies:Een aromatische witte wijn zoals een Viognier of een lichtzoete Riesling past goed bij de romige en fruitige tonen van deze soep.