Deze romige garnalentartaartjes met champignons zijn perfect als verfijnd voorgerecht of tussengerecht. De rijke vulling en knapperige korst zorgen voor een heerlijke smaakbeleving!
Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg dun uit en bekleed de taartvormpjes ermee.
Bekleed de deegbodems met bakpapier en steunvulling en bak ze blind gedurende 10 minuten.
Verhit boter in een koekenpan en fruit de fijngehakte sjalotjes gedurende 5 minuten.
Voeg de champignons toe en bak ze nog eens 5 minuten.
Voeg de visfond toe en laat het geheel iets inkoken.
Haal van het vuur.
Klop de eieren los met de slagroom.
Meng dit door het champignonmengsel.
Voeg de garnalen, peper, zout, de helft van de peterselie en dille toe.
Verdeel het mengsel over de voorgebakken taartjes.
Bak de taartjes 20-30 minuten in de oven op 220°C, tot het eimengsel gestold is.
Haal de taartjes uit de vorm en bestrooi ze voor het opdienen met de resterende peterselie en dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de garnalentartaartjes warm met een frisse salade van veldsla en komkommer.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past perfect bij de delicate smaken van dit gerecht.